Crackers met zaadjes en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 20 crackers

  • Roosjes Tête de Moine AOP
  • 125 g boekweitmeel
  • 100 g lijnzaad en wit en zwart sesamzaad
  • 1 appel
  • ½ koffielepel gist
  • 5 cl zonnebloemolie
  • 5 cl water
  • ½ koffielepel fleur de sel

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C (th. 5/6). Meng de bloem, de zaadjes en het zout. Giet de olie en het water erbij en roer totdat je een homogeen deeg krijgt.
  2. Spreid het deeg tot een dikte van ongeveer 2 mm uit tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste vel en snijd het deeg in gelijkmatige rechthoeken.
  3. Schuif het vel bakpapier met de crackers op een bakplaat en zet 15 à 20 min. in de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.
  4. Serveer deze crackers bij het aperitief met schijfjes appel en roosjes Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept