Blinde vinken van kalfsvlees gevuld met Zwitserse kaas

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 dunne kalfslapjes (125 g)
  • 1 kl boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl room
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • Peper en zout

Kaasvulling

  • 150 g Fromage des Grisons
  • 30 g gepelde noten
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 sneden wit brood, zonder korst
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 ei

Voorbereiding

  1. Kaasvulling: meng in de kom van een keukenmachine de Fromage des Grisons met de noten, sjalot, brood, peterselie en ei. Mix tot een dikke pasta. Kruid met peper. Zet opzij. Kruid een kant van de kalfslapjes met peper. Verdeel de kaasvulling over de kalfslapjes. Rol ze op en bevestig met een stokje. Verwarm de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de blinde vinken goudgeel op een hoog vuur. Giet de wijn en room erbij en laat 10 tot 12 minuten sudderen.
  2. Haal de blinde vinken uit de pan en houd warm. Schraap de kooksappen met een spatel los en roer de saus opnieuw. Voeg peper en zout toe. Voeg de peterselie toe. Leg de blinde vinken terug in de pan en warm nog even door.
  3. Verdeel de blinde vinken over de borden. Verwijder de stokjes en overgiet met de saus.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept