Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Bladerdeegschuitje met eekhoorntjesbrood, spekjes en Zwitserse Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
4 personen
300 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el platte peterselie
50 g spekjes
1 el olijfolie
1 rol bladerdeeg
1 scheutje pikante olijfolie
40 g Gruyère AOP, geraspt
zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom het eekhoorntjesbrood, het knoflook, de peterselie, de spekjes en de olijfolie. Voeg zout en peper toe. Fruit het champignonmengsel gedurende 3 minuten in een bakpan. Laat uitlekken. Zet apart.
Verdeel het deeg met het bakpapier over een boot- of ovaalvormige schaal. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem en besprenkel met enkele druppels pikante olijfolie. Verdeel het champignonmengsel over de taartbodem. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
Snij het ‘schuitje’ in porties en verdeel over de borden.