Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pasta met pesto van rucola en Sbrinz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
50 g Sbrinz AOP (+ krullen voor de versiering)
400 g verse pasta
1 zakje rucola (ongeveer 100 g)
30 g pijnboompitten
1 knoflookteentje
10 cl olijfolie
Zout, peper
Voorbereiding
Om pesto volgens de regels te maken, heb je een vijzel nodig. Stamp eerst de rucola fijn, voeg dan achtereenvolgens de knoflook, pijnboompitten en kaas toe en stamp telkens fijn. Giet er op het einde een scheutje olie bij en meng alles goed tot een homogene pasta. Proef en kruid. Je kan ook een mixer gebruiken. Mix in dit geval eerst de harde ingrediënten met de kruiden en eindig met de olie.
Kook de pasta in een grote hoeveelheid kokend water volgens de instructies op het pak. Giet ze af en bewaar wat kookwater (1 klein glas).
Leng de pesto aan met het kookwater om die goed te kunnen mengen met de pasta.
Roer de pesto onder de pasta en serveer onmiddellijk. Versier de borden met enkele krullen Sbrinz AOP.