Vacherin Mont d'Or AOP en krokantjes met sesam

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 doos (500 g) Vacherin Mont d'Or AOP

Voor de krokantjes

  • 50 g sesamzaad
  • 125 g speltbloem type 55
  • 125 g tarwebloem type 55
  • Zout
  • 1 kl vloeibare honing
  • 150 ml water
  • Bloem voor het werkblad
  • 1 eidooier
  • 2 kl grof zeezout

Voorbereiding

  1. Laat het sesamzaad kleuren in een droge koekenpan. Haal uit de pan en laat afkoelen. Meng in een kom de twee soorten bloem, het sesamzaad (houd 2 eetlepels opzij), ¼ koffielepel zout en de honing. Voeg het water toe en vorm een homogeen deeg.
  2. Rol het deeg met een deegrol uit op het werkblad tot een dikte van 3 mm en snijd er stukken van verschillende grootte uit. Leg ze op twee bakplaten bedekt met bakpapier. Klop het eigeel samen met 3 eetlepels water los en strijk met een borsteltje de stukken deeg ermee in. Prik het deeg verschillende keren in met een vork en bestrooi met het resterende sesamzaad en grof zout. Bak eerst de ene plaat krokantjes en dan de andere in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C (gas: stand 3, hete lucht: 180°C) gedurende 12 tot 15 minuten. Laat afkoelen.
  3. Laat de Vacherin Mont d'Or AOP in zijn doos smelten in een voorverwarmde oven op 180°C (gas: stand 2, hete lucht: 160°C) in het midden op het rooster gedurende 10 tot 15 minuten. Serveer de kaas met de krokantjes met sesamzaad.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept