Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Bagel met Emmentaler AOP, gerookte zalm, avocado en wasabisaus
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
150 g Emmentaler AOP
4 bagels met sesam
4 plakjes gerookte zalm
1 rijpe avocado
50 ml sojasaus
1 el sesamolie
1 el honing
Sesamzaad
2 el room
1 el citroenzeste
1 limoen
Wasabicrème
Sechuanpeper en fleur de sel
Verse dille
Voorbereiding
Marineer de gerookte zalm in de sojasaus, honing, sesamolie en peper. Zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Bereid de saus: meng de room met het verse citroensap, de citroenzeste en dille. Voeg de wasabi toe (naar smaak). Voeg peper en zout toe.
Het dresseren: snijd de Emmentaler AOP in staafjes en de avocado in plakjes (besprenkel met citroensap tegen het verkleuren). Snijd de bagels doormidden en besmeer ze met de wasabisaus. Voeg de plakjes gemarineerde gerookte zalm toe en bestrooi met het sesamzaad. Voeg de plakjes avocado toe en vervolgens de staafjes Emmentaler AOP. Sluit de bagel. Smakelijk!