Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Ovenschotel met aardappel, ui en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 6 personen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
2 uien, in 6 gesneden
400 g aardappelen, in fijne plakjes
2,5 dl melk
1 kl tijm
1 knoflookteen, gehakt + 1 knoflookteen, in 2 gesneden
1 mespunt nootmuskaat
60 g geraspte Gruyère AOP
1 ei, licht opgeklopt
1 el olijfolie
Peper en zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de aardappelen en uien gedurende 3 minuten. Verwarm de melk met de tijm, het gehakte knoflookteentje, de nootmuskaat, peper en zout. Voeg de geraspte Gruyère AOP toe en laat smelten. Voeg vervolgens het ei toe.
Wrijf een ovenschotel in met de in twee gesneden knoflookteen. Smeer in met olijfolie. Verdeel de ui en aardappelen over de bodem van de schotel. Giet de melk erover. Bak in de oven gedurende 20 tot 30 minuten.