Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Rösti met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35
min.
Delen
Delen
Cook/bake time35 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
150 g Emmentaler AOP
400 g bloemige aardappelen (pureeaardappelen)
30 g boter
2 el olie
Peper en zout
Voorbereiding
Schil de aardappelen, spoel ze snel onder stromend water. Rasp de Emmentaler AOP en vervolgens de aardappelen en meng alles.
Laat het mengsel van boter en olie smelten in een grote koekenpan. Neem een beetje van het raspmengsel in de hand en duw aan tot een koekje, leg in de pan en duw plat met een spatel. Herhaal met de rest van het mengsel. Draai het vuur laag, dek af. Laat ongeveer 5 minuten bakken, draai de rösti’s voorzichtig om en laat nog eens 5 tot 10 minuten bakken.
Kruid met peper en zout en serveer met een kruidensalade.