Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gratin van macaroni en Tilsiter streusel
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
55
min.
Delen
Delen
Cook/bake time55 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g macaroni
½ dl droge witte wijn of appelsap
2 ½ appels met rode schil, in plakjes gesneden
200 g ham, in reepjes gesneden
½ tl zout, een beetje peper
200 g rode Tilsiter, in blokjes gesneden
Bedekking
1 ½ dl room
½ dl melk
1 ei
1 el maïszetmeel
Een beetje nootmuskaat
2 snufjes zout
Streusel
75 g rode Tilsiter, grof geraspt
½ appel met rode schil, grof geraspt
2 el paneermeel
2 snufjes zout,
Een beetje peper
Voorbereiding
Kook de macaroni al dente in kokend gezouten water, giet af.
Breng in dezelfde pan de wijn aan de kook, voeg de appelkwartjes toe en laat ongeveer 2 minuten koken. Roer de macaroni en de ham erdoor, breng op smaak en giet in de pan die is voorbereid met de in blokjes gesneden Tilsiter.
Bedekking
Meng de room met de overige ingrediënten en giet het over de macaroni.
Streusel
Meng de Tilsiter met de overige ingrediënten en verdeel over de macaroni.
Kooktijd: ongeveer 20 tot 30 minuten op het middelste rooster van de op 220 °C voorverwarmde oven.