Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Noedels met asperges en kruidenpesto
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g groene asperges
350 g noedels
20 g boter
Pesto
120 g gezouten Emmentaler AOP
50 g cashewnoten
2 bosjes gemengde aromatische kruiden, zoals kervel, peterselie, bieslook
4 el koolzaadolie
Ongeveer 0,75 dl groentebouillon
Peper en zout
Voorbereiding
Rasp de kaas fijn. Hak de cashewnoten en kruiden grof. Doe ze in een mengbeker. Voeg de olie en bouillon toe en mix met de staafmixer tot een pesto. Kruid bij met peper en zout.
Snijd de asperges in fijne, lange plakjes met een dunschiller.
Kook de noedels al dente in het gezouten water. Laat uitlekken, zet opzij en bewaar een beetje kookwater. Bak de plakjes asperge in de warme boter. Voeg 3-4 eetlepels kookwater van de noedels toe en kruid met peper en zout. Meng de uitgelekte noedels met de asperges en pesto.