Kabeljauw in een korst van Gruyère AOP en pijnboompitten

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kabeljauwfilets
  • 50 g geraspte Gruyère AOP
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 10 cl witte wijn
  • 1 kl gehakte sjalotten
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 kl kerrie
  • 1 snuifje cayennepeper
  • Peper uit de molen

Voorbereiding

  1. Rasp de Gruyère AOP en pers het sap uit de halve citroen.
  2. Meng in een kom de Gruyère AOP, de pijnboompitten, het citroensap, de kerrie, een snuifje cayennepeper en peper, 2 eetlepels witte wijn, de sjalotten en peterselie. Dit vormt een redelijk compacte pasta.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Smeer de bovenkanten van de visfilets gul in met deze pasta. Leg ze voorzichtig in een ovenschotel. Giet de rest van de wijn op de bodem van de schotel.
  5. Zet ongeveer 10 minuten in de oven (de bereidingstijd hangt af van de dikte van de filets). Zet aan het eind van de bereidingstijd de grill even aan.
  6. Serveer de visfilets met rijst of een groentepuree
Bon
Appétit

Kaas in dit recept