Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Hamburgers met Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g gehakt (runder, kip, half om half, …)
4 plakjes Appenzeller®
1 rode ui, in rondjes
Slablaadjes
2 el ketchup
4 burgerbroodjes
Recept burgerbroodjes
2,5 dl melk
1 dl water
50 g boter
400 g tarwebloem + 100 g speltbloem
12 g gedroogde gist
1 tl zout
2 el suiker
1 ei
1 dl water
1 el bloem
Voorbereiding
Vorm burgers met het gehakt die dezelfde grootte hebben als de broodjes. Braad ze 4 minuten
aan elke kant in een steelpan en leg een plakje Appenzeller® er op. Laat de hamburger
bedekt nog één minuut verder garen totdat de kaas smelt. Hou apart.
Snij de broodjes door. Bestrijk ze met ketchup. Leg de hamburger met gesmolten
Appenzeller® op het broodje.
Vul de broodjes met ajuin en enkele blaadjes sla. Sluit de broodjes.
Recept burgerbroodjes
Verwarm de melk en het water (zonder te koken) met de boter totdat deze gesmolten is. Hou apart.
Meng in de kom van een keukenmachine de twee soorten bloem, de gist,
het zout en de suiker. Voeg het melkmengsel en het ei toe. Kneed gedurende ongeveer 6 minuten. Dek de kom af met een vochtige doek. Laat gedurende 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak balletjes van ongeveer 40 à 50 g. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bolletjes met behulp van een bakkerskwast met water. Bak gedurende ongeveer 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.