Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Muffins met Le Gruyère AOP Classic en bieslook
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
225 g bloem
½ tl zout
2 el bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
1 snufje nootmuskaat
100 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt of in blokjes gesneden
3 el bieslook, gehakt
¼ tl pilipili (piri piri) in vlokken
120 ml melk
2 eieren, lichtjes geslagen
80 g boter, gesmolten + 1 tl boter
peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Zeef meel met zout, bakpoeder en natriumbicarbonaat. Voeg de nootmuskaat, Le Gruyère AOP, het bieslook, de pilipilivlokken en peper toe. Meng goed. Zet apart.
Meng de melk met de eieren en gesmolten boter. Voeg langzaam de droge ingrediënten toe. Roer snel.
Het deeg moet klonterig blijven zodat de muffins luchtig zouden zijn. Verdeel het beslag in beboterde muffinpannen.
Bak gedurende 5 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C. Bak nog 10 minuten verder. Serveer warm of lauw.