Muffins met Le Gruyère AOP Classic en bieslook

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • 2 el bakpoeder
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 100 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt of in blokjes gesneden
  • 3 el bieslook, gehakt
  • ¼ tl pilipili (piri piri) in vlokken
  • 120 ml melk
  • 2 eieren, lichtjes geslagen
  • 80 g boter, gesmolten + 1 tl boter
  • peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Zeef meel met zout, bakpoeder en natriumbicarbonaat. Voeg de nootmuskaat, Le Gruyère AOP, het bieslook, de pilipilivlokken en peper toe. Meng goed. Zet apart.
  3. Meng de melk met de eieren en gesmolten boter. Voeg langzaam de droge ingrediënten toe. Roer snel.
  4. Het deeg moet klonterig blijven zodat de muffins luchtig zouden zijn. Verdeel het beslag in beboterde muffinpannen.
  5. Bak gedurende 5 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C. Bak nog 10 minuten verder. Serveer warm of lauw.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept