Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Chili con carne Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
57
min.
Delen
Delen
Cook/bake time57 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen of 16 mini-porties
• 1 + 1 el olijfolie
• 350 g rundergehakt
• 2 uien, in partjes
• 3 stronken selderij, in schuine stukken
• 150 g wortel, in schuine stukken
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 tl gemalen komijnzaad
• ½ tl chilipoeder
• 4 el oregano
• 2,5 cl pils bier
• 1 blik (400 g) gepelde tomaten
of kerstomaten op sap
• 1 blik (400 g) rode kidneybonen, gespoeld
en uitgelekt
• 1 stukje bittere chocolade
• zout, peper
Afwerking :
• 1 rode ui, fijngehakt
• 50 g Emmentaler AOP
• 120 g roeryoghurt
• 1 bosje koriander, fijngehakt
Lekker met warme tortilla’s.
Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door witte bonen en linzen of door
quorngehakt.
Voorbereiding
1. Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Braad het gehakt 4 minuten aan. Zet apart. Fruit 3 minuten de ui, de selderij, de wortel en het knoflook in de resterende olijfolie. Voeg de komijn, het chilipoeder en de oregano toe. Voeg het gehakt toe. Breng op smaak met zout en peper.
2. Voeg het bier en de tomaat (met het vocht) toe. Sluit af en laat 15 minuten op middelhoog vuur sudderen. Voeg de kidneybonen, zout en peper toe. Laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tegen het eind het stukje chocolade toe. Roer goed.
3. Verdeel de chili over diepe borden of kleine kommen. Werk af met rode ui, geraspte Emmentaler AOP, yoghurt en koriander.