Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Geflambeerde taart met bieten en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 2 personen
150 g Gruyère AOP
0,5 dl melk
5 g verse gist
200 g kruimeldeeg
1 kl zout
1 el olijfolie
400 g gekookte rode bieten
3 lente-uien
150 g zure room
Peper en zout
1 kl mierikswortel
Voorbereiding
Giet de melk in een grote kom en voeg 75 ml water toe. Los de gist op in dit mengsel. Voeg de bloem, het zout en de olie toe en meng tot een soepel deeg. Zet gedurende 2 uur op een warme plek, zodat het deeg in volume verdubbelt.
Schil de bieten, snijd in blokjes van 1 tot 2 cm. Snijd de uien (en het loof) in rondjes. Rasp de Gruyère AOP grof.
Rol het deeg heel dun uit tot een cirkel, leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid de zure room met peper en zout en spreid uit over het deeg. Garneer de taart met de bietenblokjes, de rondjes ui en de geraspte Gruyère AOP. Bak gedurende 15 minuten onderaan in een voorverwarmde oven op 220°C. Bestrooi de taart na het bakken met de mierikswortel en serveer doorwarm.