Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kwarktaart
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 6-8 personen
Een grote, rechthoekige bakplaat (bakovenformaat)
500 g bladerdeeg
Beleg
500 g halfvolle kwark
2,5 dl dubbele room
7 eieren
500 g Gruyère AOP, geraspt
Zout, peper, nootmuskaat
Voorbereiding
Bladerdeeg tot een ca. 2 mm dik rechthoek uitrollen, de bakplaat ermee bedekken en een rand vormen. Deegbodem met een vork meerdere malen inprikken, koud wegzetten.
Beleg
Voor het beleg alle ingrediënten tot en met de eieren mengen, de kaas erdoor mengen en het geheel op smaak brengen. Massa op de deegbodem verdelen.
Op de onderste richel in de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 30 minuten bakken. Heet serveren.