Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Varkensgebraad gevuld met zongedroogde tomaten, champignons en Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
600 g varkenshaasje
4 + 4 tot 6 plakken spek
4 plakken Appenzeller®
150 g champignons, gehakt
50 g gedroogde tomaten, gehakt
2 knoflooktenen, gehakt
1 kl tijm
1 + 1 el olijfolie
Peper en zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het varkenshaasje op het werkblad en snijd het in de lengte door. Open het haasje. Maak insnijdingen en duw plat om een rechthoek te verkrijgen. Leg op het vlees 4 plakken spek en dan plakjes Appenzeller®. Zet opzij.
Meng in een kom de champignons, gedroogde tomaten, knoflook, tijm, peper en zout. Zet opzij. Smeer het varkenshaasje in met de champignon-tomatenmassa. Rol het vlees op. Pak het varkenshaasje in met de resterende plakken spek. Bevestig met touw. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle kanten bruinen. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
Giet het braadvocht in een ovenschotel. Leg het gebraad in de schotel. Strijk de bovenkant in met de resterende olijfolie. Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.