Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Raap-kaas-baguettes
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60
min.
Delen
Delen
Cook/bake time60 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
boter voor het bakblik
Gistdeeg:
250 g donker meel
250 g licht speltmeel
21 g gist, gebrokkeld
1 dl water, lauwwarm
2 TL lichte honing
Deeg:
1½ TL zout
150 g raapjes, schoongemaakt en fijn geraspt
180 g yoghurt natuur
ca. 0,5 dl water, lauwwarm
meel voor het bestuiven
boter om te bestrijken
250 g kaas, bijv. Emmentaler, in 2 mm dikke plakken gesneden
2 grotere raapjes, met de dunschiller lokken geschild
½ bosje radijsjes, in dunne plakjes gesneden
Voorbereiding
Gistdeeg:
1. Voor het gistdeeg meel mengen en een kom in het mengsel vormen. Gist in water oplossen en met de honing in de kom gieten. Met een beetje meel van de rand bedekken, 30 minuten laten staan (totdat de brij schuimt).
2. Voor het deeg zout, raapjes, yoghurt en water toevoegen en alles tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
3. Deeg in drieën delen. Van het deeg drie 30-35 cm lange rollen maken. Op de beboterde bakplaat leggen. Afgedekt ca. 10-15 minuten laten rijzen. Met meel bestuiven. Meerdere malen schuin insnijden.
4. Onderin de tot 230 °C voorverwarmde oven ca. 5 minuten bakken. Oventemperatuur terugbrengen tot 180 °C, ca. 20-25 minuten afbakken. Op taartrooster laten afkoelen.
5. Broden horizontaal halveren, schuin in stukken snijden. Met boter bestrijken. Vullen met kaas, raapblokjes en radijsjes.