Kalfsmedaillons gevuld met champignons en Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Makkkelijk
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 150 g Parijse champignons, in fijne plakjes
  • 500 g kalfsmedaillons (4 met een dikte van 1 tot 1,5 cm)
  • 1 plak schouderham, in 4 gesneden
  • 4 plakken Appenzeller®
  • 1 eetlepel gemengde fijne kruiden (platte peterselie, tijm, basilicum)
  • 4 el bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 g paneermeel
  • Peper en zout
  • Garnituur: rucola

Voorbereiding

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan. Fruit de Parijse champignons gedurende 3 minuten. Voeg peper en zout toe. Zet opzij.
  2. Snijd de medaillons in de lengte in. Stop de ham, Appenzeller®, champignons en fijne kruiden erin.
  3. Haal de medaillons door de bloem gemengd met zout, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel.
  4. Verwarm de resterende olijfolie in een diepe koekenpan. Bak de medaillons 3 tot 4 minuten aan elke kant.
  5. Verdeel de medaillons over de borden, samen met het braadvocht. Versier met de rucola.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept