Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Wafels met fijne kruiden en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Gemakkelijk
Delen
Ingrediënten
Voor 8 wafels
20 g verse gist
2,5 dl melk, lauw
125 g bloem
100 g boter, gesmolten + voor het wafelijzer
4 eieren, eigeel en eiwit van elkaar gescheiden
2 el van elk: bieslook, peterselie, oregano, geciseleerd
100 g Gruyère AOP, geraspt
Zout
Voorbereiding
Verdun de verse gist in de melk. Zet opzij. Meng de bloem met zout in een kom. Zet opzij. Meng de gesmolten boter met de eigelen, kruiden en melk met gist in een andere kom. Voeg vervolgens de Gruyère AOP toe. Doe de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten. Meng met een houten lepel totdat je een glad beslag krijgt. Zet 30 minuten opzij.
Klop het eiwit goed stijf. Roer het voorzichtig onder het beslag met een spatel.
Verwarm het wafelijzer voor. Smeer de bakplaten in met boter. Doe 1 eetlepel beslag in het wafelijzer. Laat de wafels enkele minuten bakken. Houd de wafels warm.