Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Fondue met 4 Zwitserse kazen, crumble van Grisonvlees
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
20
min.
Delen
Delen
Cook/bake time20 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Crumble van Grisonvlees:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
200 g Grisonvlees, fijngehakt
1 teentje knoflook, in 2
5 dl Fendantwijn of andere droge witte wijn
200 g Appenzeller®
200 g Gruyère AOP
200 g Vacherin Fribourgeois AOP
200 g Emmentaler AOP
4 el maiszetmeel/maizena
zout, peper
Voorbereiding
Crumble van Grisonvlees: fruit in een bakpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag het knoflook, de sjalot en het Grisonvlees.
Wrijf de fonduepan in met het knoflook. Giet de wijn in de fonduepan. Breng aan de kook. Voeg als de wijn tegen het kookpunt ligt de met het maiszetmeel/maizena, de Appenzeller®, Gruyère AOP, Emmentaler AOP, en Vacherin Fribourgeois AOP beetje bij beetje al roerend toe. Voeg zout en peper toe.
Bestrooi de fondue met de crumble van Grisonvlees.