Fondue met 4 Zwitserse kazen, crumble van Grisonvlees

0.0 Sterren / 0 Stemmen
20 min.
Cook/bake time 20 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Crumble van Grisonvlees:
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 200 g Grisonvlees, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, in 2
  • 5 dl Fendantwijn of andere droge witte wijn
  • 200 g Appenzeller®
  • 200 g Gruyère AOP
  • 200 g Vacherin Fribourgeois AOP
  • 200 g Emmentaler AOP
  • 4 el maiszetmeel/maizena
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Crumble van Grisonvlees: fruit in een bakpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag het knoflook, de sjalot en het Grisonvlees.
  2. Wrijf de fonduepan in met het knoflook. Giet de wijn in de fonduepan. Breng aan de kook. Voeg als de wijn tegen het kookpunt ligt de met het maiszetmeel/maizena, de Appenzeller®, Gruyère AOP, Emmentaler AOP, en Vacherin Fribourgeois AOP beetje bij beetje al roerend toe. Voeg zout en peper toe.
  3. Bestrooi de fondue met de crumble van Grisonvlees.
Bon
Appétit