Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Muffins met Emmentaler AOP en kruiden
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45
min.
Delen
Delen
Cook/bake time45 min.
Ingrediënten
Voor 12 muffins
Boter voor de vorm
250 g Emmentaler AOP
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
1 handvol rucola
1 bosje peterselie
2 eieren
1,5 dl koolzaadolie of olijfolie
2 dl karnemelk
1 kl zout
2 knoflookteentjes
250 g bloem
1 zakje gist
Voorbereiding
Beboter de muffinplaat rijkelijk of zet er papieren vormpjes in.
Rasp de kaas fijn. Haal de rozemarijn- en tijmblaadjes van de steeltjes. Hak de rozemarijn, rucola en peterselie fijn.
Kluts de eieren. Meng ze met de olie, karnemelk en zout. Pers de knoflook op het mengsel. Roer de kruiden en kaas eronder.
Voeg de bloem en gist toe en meng krachtig. Giet het deeg in de vormpjes. Bak 20-25 minuten op 180°C. Laat de muffins 5 minuten rusten in de vormpjes en laat ze daarna afkoelen op een rooster.