Muffins met Emmentaler AOP en kruiden

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 12 muffins

  • Boter voor de vorm
  • 250 g Emmentaler AOP
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1 handvol rucola
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eieren
  • 1,5 dl koolzaadolie of olijfolie
  • 2 dl karnemelk
  • 1 kl zout
  • 2 knoflookteentjes
  • 250 g bloem
  • 1 zakje gist

Voorbereiding

  1. Beboter de muffinplaat rijkelijk of zet er papieren vormpjes in.
  2. Rasp de kaas fijn. Haal de rozemarijn- en tijmblaadjes van de steeltjes. Hak de rozemarijn, rucola en peterselie fijn.
  3. Kluts de eieren. Meng ze met de olie, karnemelk en zout. Pers de knoflook op het mengsel. Roer de kruiden en kaas eronder.
  4. Voeg de bloem en gist toe en meng krachtig. Giet het deeg in de vormpjes. Bak 20-25 minuten op 180°C. Laat de muffins 5 minuten rusten in de vormpjes en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept