Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Rigatoni met geplette tomatenen palmkool, crumble van oregano en Le Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
25
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Crumble van Le Gruyère AOP en oregano
100 g Le Gruyère AOP, geraspt
75 g broodkruimels
3 el olijfolie
1 el oregano
1 tl knoflookpoeder
320 g rigatoni
1 el extra vierge olijfolie
1 sjalot, grof gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
500 g kerstomaatjes
1 handje palmkool, in dunne reepjes, gestoomd
Zout, peper
Basilicumblaadjes
Voorbereiding
Crumble van Le Gruyère AOP en oregano
Meng Le Gruyère AOP, broodkruimels, olijfolie, oregano en knoflookpoeder in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten ongeveer 1 minuut, tot ze zacht worden. Voeg het knoflook, de tomaten en de palmkool toe. Breng op smaak met zout en peper. Gaar totdat de velletjes van de kerstomaatjes barsten en lichtjes bruinen. Plet de tomaten met een vork.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Giet de pasta af en voeg deze direct toe aan het tomaten- en palmkoolmengsel.
Roer goed. Verdeel de pasta op een bakplaat met een antiaanbaklaag.
Verdeel de crumble over de pasta. Laat 15 minuten gratineren totdat een mooie gouden korst ontstaat.