Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kalfsmedaillons met L’Etivaz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
8 kalfsmedaillons van ong. 3 cm dik
Zout, witte peper van de molen
8 sneetjes rauwe ham
Vaste of vloeibare braadboter
Risotto
Bakboter
200 g risottorijst (bv. Arborino)
7 dl kippen- of groentebouillon
30-50 g boter, koud, in stukjes gesneden
50 g L’Etivaz AOP, geraspt
Zout, peper, rozemarijn om te versieren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm een schotel voor.
Kruid de medaillons en wikkel ze in een sneetje rauwe ham. Gril ze ong. 2 minuten aan elke kant in de vaste of vloeibare braadboter. Leg ze in de voorverwarmde schotel en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Risotto: fruit de sjalotten in boter en voeg de rijst toe. Leng aan met de bouillon en laat 15 minuten sudderen met deksel. Roer de boter en de L’Etivaz AOP erdoor en kruid bij.
Schik de risotto op warme borden, leg hierop de medaillons en garneer.