Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Boerenboterhammen met Tête de Moine AOP
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 boterhammen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Keukengerei: 1 mixer, 1 vel aluminiumpapier
Voor de room
30 g Tête de Moine AOP
150 g erwten
1 ui
1 wortel
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 el dikke room
20 g boter
Peper en zout
Voor het garnituur
6 roosjes Tête de Moine AOP
1 Morteau-worst of worst om te bakken
1 gesneden boerenbrood
12 kerstomaten
Salade
Voorbereiding
Snijd een plakje van de rauwe Morteau-worst. Leg opzij.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Rol de worst in aluminiumfolie, zoals een papillot.
Leg 1,5 uur in de oven. Haal uit de oven en reserveer.
Voor de room
Was erwtjes in vers water en leg ze in een kookpan met een 1/2 liter gezouten koud water.
Warm traag op en laat 15 minuten koken.
Pel ondertussen de ui, de knoflook en wortel en hak ze fijn. Voeg zodra het water kookt de knoflook, ui, wortel, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
Voeg vervolgens het sneetje rauwe worst toe.
Kruid met peper en zout.
Kook alles gedurende 1 uur zonder deksel.
Roer af en toe en voeg eventueel een beetje water toe.
Laat uitlekken en mix (of haal door een roerzeef) om een fijne puree te verkrijgen.
Voeg de boter, room en 30 g Tête de Moine AOP toe en meng voorzichtig tot een smeuïge crème.
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Voor het garnituur
Rooster de sneetjes brood. Snijd de Morteau-worst in fijne plakjes.
Strijk met een spatel wat erwtencrème op elk sneetje brood en leg er een plakje warme of koude worst op.
Snijd de kerstomaten in twee en leg ze op de boterhammen.
Versier nog met een mooi roosje Tête de Moine AOP en enkele blaadjes sla.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Tête de Moine AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
24 min.
Harten van omelet met groenten en Le Gruyère AOP
Zonder vlees
Fondue Vacherin Fribourgeois AOP
40 min.
Wraps met erwtjes en Gruyère AOP
Zonder vlees
Spaghettinestjes met Sbrinz AOP en erwtjes met pesto
Zonder vlees
Olijven in een mantel
45 min.
Zonder vlees
Pittige cole slaw