Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tortelloni met Tilsiter
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Tortelloni
30 g boter
2 el melk
150 g rode Tilsiter, fijngeraspt
2 eidooiers
Een beetje nootmuskaat
Een beetje peper
2 vellen deeg voor verse pasta, kant-en-klaar (16 × 56 cm elk)
2 el maanzaad
1 losgeklopt eiwit
Salieboter
80 g boter
1 el salieblaadjes
1 peer, in partjes gesneden
12 noten, grof gehakt
75 g rode Tilsiter, fijngeraspt
Voorbereiding
Tortelloni
Tortelloni: laat de boter smelten en voeg de melk toe. Voeg de Tilsiter en de eidooiers toe, draai het vuur uit en laat de kaas al roerend smelten. Kruid het mengsel en laat afkoelen.
Rol en vel deeg uit, bestrooi met maanzaad en dek af met bakpapier. Rol het maanzaad in het deeg met een deegrol. Zo wordt het deeg een beetje dunner en groter. Draai het deeg om en strijk het in met eiwit. Snijd het vervolgens in drie in de lengte en vervolgens in vierkanten.
De tortelloni vormen: leg ongeveer ½ koffielepel kaasmengsel in het midden van elk deeglapje. Vorm driehoeken en duw de randen toe. Rol de driehoeken om de wijsvinger en duw op de uiteinden. Herhaal met het resterende deeg en de vulling.
Kook de tortelloni per portie in gezouten kokend water gedurende 3 tot 4 minuten. Haal uit het water met een schuimspaan en laat goed uitlekken.
Salieboter: doe de boter en salie in een grote koekenpan, laat de boter bruinen op een matig vuur. Voeg de partjes peer en de noten toe en laat rusten. Voeg de tortelloni toe tot ze doorwarm zijn. Serveer de Tilsiter er apart bij.