Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
‘Power bowl’ met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
30
min.
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 2 personen
100 g Emmentaler AOP
1 kleine avocado, rijp
100 g broccoli
100 g koraallinzen
1 kleine butternutpompoen van 110 g
1 kleine biet
2 bio-eieren
1/2 kop wilde rijst
Noten en zonnebloempitten
Peterselie
Vinaigrette
Sap van een halve citroen
Gemalen zwarte peper
Fleur de sel
1 el chiazaad
2 el extra zuivere olijfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de biet en de butternutpompoen en snijd ze in blokjes. Leg ze op een bakplaat en voeg wat olijfolie, peper en zout toe. Bak gedurende 20 minuten en draai ze 2 tot 3 keer om. Kook de eieren. Kook de rijst en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Emmentaler AOP in staafjes. Snijd de avocado doormidden, besprenkel met citroensap en snijd in dunne plakjes. Snijd de broccoli in kleine stukjes.
Meng alle ingrediënten met de vinaigrette. Leg de lauwe rijst in het midden van een grote kom en leg groenten, ei en zaden erbovenop. Garneer met wat platte peterselie en serveer.