Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Preisoep met brood
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g prei
2-3 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1,5 l bouillon
2 laurierblaadjes
150 g Emmentaler AOP
50 g gedroogd vlees
1 bosje bieslook
4-6 sneetjes oud brood
Voorbereiding
Snijd de prei in rondjes van 5 mm. Hak de knoflook fijn. Verwarm de olie en stoof de prei en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe, breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten sudderen.
Rasp de Emmentaler AOP grof. Snijd het gedroogde vlees in lintjes. Snijd de bieslook in rondjes. Verkruimel het brood, doe in de soep en laat het wellen. Dresseer de soep met het gedroogd vlees, de Emmentaler AOP en de bieslook.