Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Muffins met Tomme Vaudoise, Emmentaler AOP en spekjes
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
35
min.
Delen
Delen
Cook/bake time35 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
1 tl boter
100 g spekjes
3 sjalotjes, fijngesneden
300 g bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
½ tl zout
2 eieren
75 ml melk
150 g zure room
75 g Tomme Vaudoise, in blokjes
1 tl karwijzaad
15 g Emmentaler AOP, geraspt
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet muffinvormpjes in met boter en vul ze met papieren vormpjes. Bak de spekjes in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en zout. Zet opzij. Meng in een andere kom de eieren, de melk en de zure room.
Voeg de sjalot, de spekjes en de Tomme Vaudoise toe aan het eimengsel. Voeg geleidelijk de bloem toe. Roer met een spatel goed door.
Giet het mengsel in de vormpjes. Bestrooi met karwijzaad en Emmentaler AOP. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.