Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Aardappelpannekoeken met zure kruidenroom
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor ca. 16 stuks
Pannekoeken
500 g aardappelen, bijv. Urgenta
3 eieren
50 g meel
1 dl melk
Zout, peper, nootmuskaat
Zure room
2 Eelkruiden
200 g crème fraîche
Zout, peper
Braadboter of braadcrème
8 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Pannekoeken
Voor de pannekoeken : aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken pannekoeken afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warmhouden.
De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-roosjes garneren.