Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Cordon bleu met zelfgemaakte ketchup
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
90
min.
Delen
Delen
Cook/bake time90 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bakpapier voor de bakplaten
Ketchup
1 grote ui, in stukken gesneden
1 knoflookteentje,e gehakt
Boter voor het fruiten
1 kg rijpe vleestomaten, schoongemaakt, in stukken gesneden
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
5 zwarte peperkorrels, gestampt
1/3 kaneelstokje
0,5 dl witte balsamicoazijn
½ tl zout
½ tl paprika
40 g ongeraffineerde suiker
50 g tomatenpuree
Ovenaardappelen
1 kg grote, vastkokende aardappelen, geschild, in 1 cm dikke plakken gesneden
2 el braadcrème
Een beetje keuken- of kruidenzout
Cordon bleu
4 varkensschnitzels, bijv. van de ham, à 100 g, door de slager voor het vullen opengesneden en plat geklopt
Zout
Peper
4 dunne plakken milde Appenzeller®, elk ca. 30 g
4 plakken ham
2-3 el meel
1 ei, geklopt
100 g paneermeel
Braadboter of braadcrème
Voorbereiding
Ketchup
Knoflook en uien in de boter fruiten. Tomaten toevoegen, meefruiten. Kruidnagels, laurierblaadjes, peper en kaneel toevoegen. Afgedekt 10 minuten bij geringe hitte laten sudderen, 20 minuten zonder deksel laten sudderen. Door een zeef draaien en weer in dezelfde pan gieten. Overige ingrediënten toevoegen, nog eens 20-30 minuten laten inkoken totdat de gewenste consistentie is bereikt (levert ca. 2,5 dl).
Ovenaardappelen
Aardappelen en braadcrème in een kom mengen. Op twee met bakpapier beklede bakplaten verdelen. In de tot 200 °C voorverwarmde oven (convectie) ca. 15-25 minuten bakken. Platen zo nodig omwisselen. Aardappelen desgewenst in de laatste 2-3 minuten onder de ingeschakelde grill knapperig bakken, dan zouten.
Cordon bleu
Vlees aan binnen- en buitenzijde kruiden. Om 1 plak kaas 1 plak ham wikkelen en op de onderste schnitzelhelft leggen. De tweede schnitzelhelft erop leggen en daarbij de randen goed aandrukken. Eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door de paneermeel halen. Vlees bij matige hitte in voldoende braadboter aan beide zijden 4-5 minuten knapperig braden.
Cordons bleus en ovenaardappelen op borden scheppen en met de ketchup serveren.