Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tilsiter-Kräpflein (beignets)
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor ca. 20 beignets
Deeg:
250 g meel (wit)
1 TL zout
100 g boter, koud, in stukken gesneden
1 dl water
Vulling:
150 g pikante Tilsiter, geraspt
1 sjalotje, gehakt en gefruit
1 knoflookteentje, geperst
50 g spinazie, geblancheerd, uitgedrukt en gehakt
1 ei
zout, peper
eigeel om te bestrijken
Voorbereiding
Deeg:
1. Voor het deeg meel, zout en boter samen in een kom doen. Tussen de handen wrijven totdat een kruimelige massa ontstaat. Water toevoegen en met een houten lepel tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. In vershoudfolie rollen en koud wegzetten.
2. Voor de vulling alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen.
3. Het deeg 1-2 mm dik uitrollen en rondjes van 8-10 cm doorsnee uitsteken. Op elk rondje een beetje vulling aanbrengen, het deeg met een kwast bevochtigen, omklappen en met een vork goed aandrukken. Beignets met eigeel bestrijken.
4. Op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in de tot 180 °C voorverwarmde oven goudbruin bakken.