Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Taco’s met gemarineerd rundvlees en Gruyère AOP Classic
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 personen
150 g Gruyère AOP Classic
2 Chateaubriand-filets van ongeveer 300 g elk, in fijne plakjes gesneden
Marinade
2 teentjes knoflook
½ kl zout
1 kl zwarte peper uit de molen
½ rode paprika, in blokjes gesneden
2 limoenen (sap)
1 sinaasappel (sap)
2 el witte azijn
1 pikante groene peper
3 el olijfolie
½ bosje verse koriander, zeer fijn gehakt
Om te serveren
12 tarwe- of maïstortilla’s
1 rode ui, in blokjes gesneden
15 kerstomaten, in blokjes gesneden
1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes
½ bosje verse koriander, gehakt
2 limoenen, in partjes gesneden
Voorbereiding
Marinade
Plet in een kom de knoflook, rode en groene paprika, koriander, peper en zout. Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe, de azijn en olie. Meng.
Leg de runderfilets in een kom en voeg de marinade toe. Dek af en zet 1 tot 6 uur in de koelkast.
Braad in een braadpan de filets gedurende 1 tot 2 minuten in olijfolie.
Verwarm de tortilla’s 30 seconden in een droge koekenpan of onder de grill tot ze warm en soepel zijn.
Om te serveren
Leg 100 g runderfilet in het midden van elke tortilla. Bedek met de rode ui, stukjes tomaat, avocado en koriander. Rasp 150 g Gruyère AOP Classic en bestrooi naar wens. Serveer met de partjes limoen en de room.