Taco’s met gemarineerd rundvlees en Gruyère AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 150 g Gruyère AOP Classic
  • 2 Chateaubriand-filets van ongeveer 300 g elk, in fijne plakjes gesneden

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kl zout
  • 1 kl zwarte peper uit de molen
  • ½ rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 limoenen (sap)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 2 el witte azijn
  • 1 pikante groene peper
  • 3 el olijfolie
  • ½ bosje verse koriander, zeer fijn gehakt

Om te serveren

  • 12 tarwe- of maïstortilla’s
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 15 kerstomaten, in blokjes gesneden
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes
  • ½ bosje verse koriander, gehakt
  • 2 limoenen, in partjes gesneden

Voorbereiding

Marinade

  1. Plet in een kom de knoflook, rode en groene paprika, koriander, peper en zout. Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe, de azijn en olie. Meng.
  2. Leg de runderfilets in een kom en voeg de marinade toe. Dek af en zet 1 tot 6 uur in de koelkast.
  3. Braad in een braadpan de filets gedurende 1 tot 2 minuten in olijfolie.
  4. Verwarm de tortilla’s 30 seconden in een droge koekenpan of onder de grill tot ze warm en soepel zijn.

Om te serveren

  1. Leg 100 g runderfilet in het midden van elke tortilla. Bedek met de rode ui, stukjes tomaat, avocado en koriander. Rasp 150 g Gruyère AOP Classic en bestrooi naar wens. Serveer met de partjes limoen en de room.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept