Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gruyère AOP met 'perenbrood'
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
8 dunne plakken Le Gruyère AOP, ca. 200 g
4 sneetjes noten- of volkorenbrood, in staafjes gesneden
Perenschijfjes en sinaasappelsalie voor de garnering
Perenmassa:
4 zachte conferences, ca. 100 g klein gesneden
Ca. 1,5 dl rode wijn of appelsap
1/2 tl kaneel
Een beetje kruidnagelpoeder
Peper uit de molen
Voorbereiding
De perenkwartjes met de vloeistof en de kruiden afgedekt koken, een nacht laten trekken en zwellen. Dan alles in de cutter fijnhakken.
Voor het serveren de kaasplakken op borden leggen. Van de perenmassa met 2 lepels 'scheepjes' vormen en op de kaas leggen. Broodstaafjes mooi schikken en eventueel met perenschijfjes en sinaasappelsalie garneren.