Aspergerisotto met geroosterde amandelen

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g groene asperges, gewassen
  • 1 ui, gehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Boter voor het fruiten
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn of alcoholvrije appelwijn
  • ca. 9 dl groentebouillon, heet
  • 80 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 2 el kervel, geplukt
  • 1,8 dl halfvolle room, iets schuimig geklopt
  • Zout
  • Peper
  • 50 g amandelstaafjes, geroosterd
  • Kervel voor de garnering

Voorbereiding

  1. Asperges in 3-4 cm lange stukken snijden. Aspergepunten en andere stukken gescheiden opzij zetten.
  2. Knoflook en uien in de boter fruiten. Rijst toevoegen, meefruiten totdat ze glazig wordt. Met wijn blussen en helemaal inkoken. Langzaam aan bouillon erbij gieten, zodat de rijst steeds net met vocht bedekt is. Onder regelmatig roeren ca. 18-20 minuten laten sudderen. In de laatste 10 minuten de aspergestukken toevoegen. De aspergepunten in de laatste 5-6 minuten laten meegaren.
  3. Sbrinz AOP, kervel en room erdoor mengen, kruiden.
  4. Risotto in voorverwarmde schaaltjes of diepe borden scheppen, amandelen erover strooien, garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept