Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Aspergerisotto met geroosterde amandelen
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
40
min.
Delen
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g groene asperges, gewassen
1 ui, gehakt
1 knoflookteentje, geperst
Boter voor het fruiten
300 g risottorijst
1 dl witte wijn of alcoholvrije appelwijn
ca. 9 dl groentebouillon, heet
80 g Sbrinz AOP, geraspt
2 el kervel, geplukt
1,8 dl halfvolle room, iets schuimig geklopt
Zout
Peper
50 g amandelstaafjes, geroosterd
Kervel voor de garnering
Voorbereiding
Asperges in 3-4 cm lange stukken snijden. Aspergepunten en andere stukken gescheiden opzij zetten.
Knoflook en uien in de boter fruiten. Rijst toevoegen, meefruiten totdat ze glazig wordt. Met wijn blussen en helemaal inkoken. Langzaam aan bouillon erbij gieten, zodat de rijst steeds net met vocht bedekt is. Onder regelmatig roeren ca. 18-20 minuten laten sudderen. In de laatste 10 minuten de aspergestukken toevoegen. De aspergepunten in de laatste 5-6 minuten laten meegaren.
Sbrinz AOP, kervel en room erdoor mengen, kruiden.
Risotto in voorverwarmde schaaltjes of diepe borden scheppen, amandelen erover strooien, garneren.