Flensjesparty met Gruyère AOP, Vacherin Fribourgeois AOP en Zwitserse Raclette

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 3 el boter

Beslag voor boekweitflensjes

  • 125 g bloem
  • 125 g boekweitmeel
  • 1 tl zout
  • 2,5 dl melk
  • 3,5 dl water
  • 3 eieren

Beslag voor flensjes natuur

  • 250 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 2 dl melk
  • 2 dl spuitwater
  • 3 eieren

Bijgerechten:

  • Uien, in ringen, gebakken
  • Parijse champignons, gesauteerd
  • Waterkers
  • Rood witloof
  • Jonge spinazieblaadjes
  • Zongedroogde tomaten
  • Kruidenboter, in schijfjes

Kaassoorten

  • Gruyère AOP, geraspt en in staafjes
  • Vacherin Fribourgeois AOP, in staafjes, in reepjes
  • Zwitserse Raclette, in staafjes, in reepjes

Voorbereiding

Beslag voor boekweitflensjes

  1. Meng in een kom de 2 bloemsoorten, het zout, de melk, het water en de eieren tot een glad beslag.

Beslag voor flensjes natuur

  1. Meng in een kom de bloem, het zout, de melk, het spuitwater en de eieren tot een glad beslag.
  2. Bak de flensjes gedurende 1 minuut aan elke kant in een met boter ingevette bakpan met antikleeflaag. Hou de flensjes warm.
  3. Serveer ze op dienschalen. Iedereen bepaalt zelf het garnituur voor de flensjes.
Bon
Appétit