Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Koolraap, gevuld met Gruyère-aardappelen aan rodebietensaus
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35
min.
Delen
Delen
Cook/bake time35 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 koolraapjes, geschild en overdwars gehalveerd
Vulling
400 g aardappelen, melige soort
100 g pikante Gruyère AOP, geraspt
2 eidooiers
3 knoflookteentjes, in de schil gekookt, fijngedrukt
1 klein bosje dille, gehakt
Zout, peper
1 eigeel om te bestrijken
Saus
Boter
50 g gepelde sjalotten, fijn gehakt
50 g rode bieten, in blokjes gesneden
1 dl krachtige rode wijn
1 dl rode port
30-50 g boter, koud, in blokjes gesneden
Zout, peper
Dilletakjes voor de garnering
Voorbereiding
Koolraap zacht koken en iets uithollen. Uitgeholde resten opzij zetten.
Voor de vulling aardappelen gaar stomen en laten uitdampen. Door de aardappelpers drukken, met de overige ingrediënten mengen, op smaak brengen en met de spuitzak in de koolraapjes vullen. Met eigeel bestrijken. In de tot 180 °C voorverwarmde oven ca. 10-15 minuten bakken.
Voor de saus de sjalotten in de boter fruiten. Koolraapresten, rode bieten, wijn en port toevoegen. Laten inkoken tot 0,5 dl. In de mixbeker enkele minuten pureren en dan opnieuw verwarmen. Langzaam aan de koude boter erdoor zwenken en het geheel op smaak brengen.
De koolraapjes op voorverwarmde borden schikken en met de rodebietensaus serveren. Garneren met dille.