Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Muffins met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
50
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g bloem
1 el bakpoeder
125 g + 1 koffielepel boter
3 eieren
1 snuifje nootmuskaat
1 kl mosterd
3 el peterselie, gehakt
1 dl room
200 g gekookte ham, in blokjes gesneden
150 g Emmentaler AOP, in blokjes gesneden
Zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met het bakpoeder. Zet opzij. Klop 125 g boter en de eieren tot een romig mengsel. Voeg een snuifje zout, peper, nootmuskaat, mosterd en gehakte peterselie toe. Roer vervolgens de bloem eronder. Meng totdat je een gladde bereiding krijgt. Giet de room erbij. Voeg de hamblokjes en Emmentaler AOP toe en meng goed. Het deeg moet glad en homogeen zijn. Giet in de beboterde muffinvormpjes.
Zet ongeveer 35 minuten in de oven en serveer warm.