Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Chili con carne met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
57
min.
Delen
Delen
Cook/bake time57 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
1 + 1 el olijfolie
350 g rundergehakt
2 uien, gehakt
3 selderijstelen, in schuine plakjes gesneden
150 g wortels, in schuine plakjes gesneden
3 knoflooktenen, gehakt
1 kl komijn
1/2 kl chilipoeder
3 kl oregano
2,5 dl blond bier
1 blik (400 g) kerstomaten
1 blik (400 g) rode bonen, gespoeld en uitgelekt
1 vierkantje pure chocolade
Peper en zout
Garnituur
1 rode ui, gehakt
50 g geraspte Gruyère AOP
1 pot (125 g) geroerde yoghurt
1 bosje koriander, gehakt
Voorbereiding
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met diepe bodem. Bak het gehakt rul gedurende ongeveer 4 minuten. Zet opzij. Stoof de uien, de selderij, wortels en knoflook in de resterende olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg de komijn, chili en oregano toe. Doe het gehakt terug in de pan. Voeg peper en zout toe.
Voeg het bier en de tomaten en hun sap toe. Dek af en laat nog 15 minuten sudderen op een gematigd vuur. Voeg de rode bonen toe. Voeg peper en zout toe. Laat nog 15 minuten verder garen. Voeg de chocolade toe. Roer zodat hij smelt en goed onder het gerecht wordt gemengd.
Verdeel over kommen of diepe borden. Garneer met de rode ui, de Gruyère AOP, de yoghurt en koriander.
Heerlijk met warme tortilla's.
Variant: Vervang het rundergehakt door varkens- of kippengehakt. Vervang voor een vegetarische versie het vlees door witte bonen en linzen of door quorngehakt.