Chili con carne met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
57 min.
Cook/bake time 57 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 1 + 1 el olijfolie
  • 350 g rundergehakt
  • 2 uien, gehakt
  • 3 selderijstelen, in schuine plakjes gesneden
  • 150 g wortels, in schuine plakjes gesneden
  • 3 knoflooktenen, gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 3 kl oregano
  • 2,5 dl blond bier
  • 1 blik (400 g) kerstomaten
  • 1 blik (400 g) rode bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 vierkantje pure chocolade
  • Peper en zout

Garnituur

  • 1 rode ui, gehakt
  • 50 g geraspte Gruyère AOP
  • 1 pot (125 g) geroerde yoghurt
  • 1 bosje koriander, gehakt

Voorbereiding

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met diepe bodem. Bak het gehakt rul gedurende ongeveer 4 minuten. Zet opzij. Stoof de uien, de selderij, wortels en knoflook in de resterende olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg de komijn, chili en oregano toe. Doe het gehakt terug in de pan. Voeg peper en zout toe.
  2. Voeg het bier en de tomaten en hun sap toe. Dek af en laat nog 15 minuten sudderen op een gematigd vuur. Voeg de rode bonen toe. Voeg peper en zout toe. Laat nog 15 minuten verder garen. Voeg de chocolade toe. Roer zodat hij smelt en goed onder het gerecht wordt gemengd.
  3. Verdeel over kommen of diepe borden. Garneer met de rode ui, de Gruyère AOP, de yoghurt en koriander.
  4. Heerlijk met warme tortilla's.
  5. Variant: Vervang het rundergehakt door varkens- of kippengehakt. Vervang voor een vegetarische versie het vlees door witte bonen en linzen of door quorngehakt.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept