Pizza met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
130 min.
Cook/bake time 130 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Deeg

  • 250 g bloem
  • ¾ kl zout
  • 10 g verkruimelde gist
  • 1,25 - 1,5 dl water
  • 1 el koolzaadolie
  • (of een kant-en-klaar pizzadeeg)

Garnituur

  • 150 g zure room
  • 1 knoflookteen, geperst
  • ½ kl mosterd
  • Zout, peper uit de molen
  • 2 handjes vol veldsla, gekuist
  • 10 roosjes (100 g) Tête de Moine AOP
  • 1 rode appel, in julienne gesneden of grof geraspt
  • 1-2 el hazelnootolie
  • 1 el balsamicoazijn

Voorbereiding

Deeg

  1. Meng de bloem en het zout en vorm een putje. Giet hier de in een beetje water opgeloste gist, het resterende water en de olie in. Kneed tot een homogeen deeg. Dek af en laat het volume verdubbelen op kamertemperatuur.
  2. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een dikte van 3-4 mm en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Garnituur

  1. Meng de zure room met de knoflook, de mosterd, peper en zout en verdeel over het deeg tot op 1 cm van de rand.
  2. Bak 9-11 min onderin de op 240°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
  3. Verdeel de veldsla, de Tête de Moine AOP en de appel erover. Overgiet met een straaltje hazelnootolie en balsamicoazijn en serveer meteen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept