Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pizza met Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
130
min.
Delen
Delen
Cook/bake time130 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Deeg
250 g bloem
¾ kl zout
10 g verkruimelde gist
1,25 - 1,5 dl water
1 el koolzaadolie
(of een kant-en-klaar pizzadeeg)
Garnituur
150 g zure room
1 knoflookteen, geperst
½ kl mosterd
Zout, peper uit de molen
2 handjes vol veldsla, gekuist
10 roosjes (100 g) Tête de Moine AOP
1 rode appel, in julienne gesneden of grof geraspt
1-2 el hazelnootolie
1 el balsamicoazijn
Voorbereiding
Deeg
Meng de bloem en het zout en vorm een putje. Giet hier de in een beetje water opgeloste gist, het resterende water en de olie in. Kneed tot een homogeen deeg. Dek af en laat het volume verdubbelen op kamertemperatuur.
Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een dikte van 3-4 mm en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Garnituur
Meng de zure room met de knoflook, de mosterd, peper en zout en verdeel over het deeg tot op 1 cm van de rand.
Bak 9-11 min onderin de op 240°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
Verdeel de veldsla, de Tête de Moine AOP en de appel erover. Overgiet met een straaltje hazelnootolie en balsamicoazijn en serveer meteen.