Pompoensoepje met Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

Pompoensoepje met Tête de Moine AOP

  • 1 Hokkaido-pompoen van ongeveer 1,2 kg
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl chilipoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • Peper en zout
  • Roosjes Tête de Moine AOP
  • Blaadjes platte peterselie

Voorbereiding

Pompoensoepje met Tête de Moine AOP

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de pitten. Smeer op een bakplaat de kwarten pompoen in met olijfolie en kruid met chilipoeder en zout. Rooster ze 15 minuten.
  2. Mix het pompoenvlees samen met 1 tot 2 pollepels bouillon tot een puree. Voeg bouillon toe indien nodig. Giet de pompoenpuree in een kookpan. Giet de rest van de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen op een matig vuur. Kruid bij indien nodig.
  3. Verdeel de velouté over kommetjes of glaasjes. Garneer met roosjes Tête de Moine AOP en platte peterselie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept