Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pompoensoepje met Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Pompoensoepje met Tête de Moine AOP
1 Hokkaido-pompoen van ongeveer 1,2 kg
1 el olijfolie
½ kl chilipoeder
1,5 l groentebouillon
Peper en zout
Roosjes Tête de Moine AOP
Blaadjes platte peterselie
Voorbereiding
Pompoensoepje met Tête de Moine AOP
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de pitten. Smeer op een bakplaat de kwarten pompoen in met olijfolie en kruid met chilipoeder en zout. Rooster ze 15 minuten.
Mix het pompoenvlees samen met 1 tot 2 pollepels bouillon tot een puree. Voeg bouillon toe indien nodig. Giet de pompoenpuree in een kookpan. Giet de rest van de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten sudderen op een matig vuur. Kruid bij indien nodig.
Verdeel de velouté over kommetjes of glaasjes. Garneer met roosjes Tête de Moine AOP en platte peterselie.