Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Speltballetjes met hazelnoot en Etivaz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Balletjes
200 g speltgriesmeel
1 gehakte ui
Boter om te bakken
6 dl bouillon
100 g fijngehakte hazelnoten
50 g L'Etivaz AOP, geraspt
Peper, zout, paprika
Een beetje gemalen hazelnoten of bloem om de balletjes door te rollen
Boter of vloeibare bakboter om te bakken
Cottagecheese
300 - 400 g cottagecheese natuur
Peper en zout
5 el tuinkers
Saus
3 el rode balsamicoazijn
Peper en zout
2 el koolzaadolie
2 el hazelnootolie
1 kl warm water
Salade:
150 - 200 g gemengde sla (zoals eikenblad, kropsla en krulsla)
Voorbereiding
Balletjes
Bak het griesmeel en de ui in de boter, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Kook 5-10 minuten op een zacht vuur tot een papje, laat vervolgens 20-30 minuten wellen met het deksel op de pan. Laat een beetje afkoelen. Voeg de hazelnoten en de kaas toe en breng op smaak. Vorm balletjes van 2 cm diameter en rol ze door wat geplette hazelnoten of bloem. Bak gelijkmatig in de vloeibare bakboter op een matig vuur.