Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Hamrolletjes van witlof met Emmentaler AOP Classic
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
4 personen
4 grote of 8 kleine witlofstronken, basis gesneden en kegel verwijderd
1 el boter
4 plakjes ontvette ham (snijd de plakjes in tweeën als je kleine witlofstronken gebruikt)
Bechamel met Emmentaler AOP Classic
6 el boter
6 el bloem of maïszetmeel
3 dl melk
1 snuifje nootmuskaat
75 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
1 el boter + een paar klontjes boter
100 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
zout, peper
Voorbereiding
Stoom het witlof 15 tot 20 minuten. Laat uitlekken. Zet apart.
Bechamel met Emmentaler AOP Classic
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de bloem toe onder voortdurend roeren totdat het mengsel schuimig wordt. Laat gedurende 2 minuten garen. Giet er tijdens het mengen langzaam de melk bij. Laat 5 minuten garen totdat er een gladde saus ontstaat die dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Voeg de nootmuskaat en de kaas toe. Blijf verder roeren tot de kaas gesmolten is. Breng verder op smaak met zout en peper. Zet apart.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter een gratinschaal. Wikkel de basis van elk witlofstronkje met ham. Giet een laag bechamel over de bodem van de schaal. Leg de witlofstronkjes naast elkaar. Giet er de rest van de bechamel over. Bestrooi met geraspte kaas en een paar klontjes boter. Gratineer 15 tot 20 minuten in de oven.