Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tortilla met pompoen en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60
min.
Delen
Delen
Cook/bake time60 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 pompoen: butternut of hokkaido (ong. 800 g)
1 bosje stengelui
60 g pompoenpitten
6 eieren
100 g zure room
200 g Gruyère AOP
Zout
Peper
Nootmuskaat
2 el olijfolie
Voorbereiding
Schil de pompoen (een hokkaido hoef je niet te schillen, gewoon goed afspoelen en droogwrijven), snijd de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en snijd in brede schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Was de stengelui en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm. Hak de pompoenpitten grof. Klop de eieren en zure room. Rasp de Gruyère AOP en voeg toe aan het mengsel. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit de olie in een grote kookpan die in de oven mag. Bak de pompoenpitten en pompoenschijfjes een tiental minuten totdat ze zacht worden. Voeg de stengelui toe en laat even stoven. Doe het eiermengsel erbij en laat ongeveer 3 minuten op het vuur staan totdat het ei onderaan lichtjes gebruind is. Zet de kookpan in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ongeveer 25 minuten bakken totdat de tortilla een mooi kleurtje heeft.