Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Taart met 3 Zwitserse kazen en kerstomaten
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45
min.
Delen
Delen
Cook/bake time45 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Deeg
150 g bloem + 1 kl (voor de vorm)
1 ei
35 g Sbrinz AOP, geraspt
100 g koude boter + 1 kl (voor de vorm)
3 eieren
2 dl room
½ kl oregano
½ kl tijm
100 g Emmentaler AOP, geraspt
100 g raclette van Valais AOP, in plakjes
75 g salami, in blokjes
50 g pijnboompitten, geroosterd
600 g kerstomaten
35 g Sbrinz AOP, geraspt
Peper en zout
Voorbereiding
Deeg
Doe 75 g bloem, een snuifje zout, peper, het ei en de Sbrinz AOP in een kom. Rasp de koude boter erbij. Kneed snel alles tot een glad deeg. Wikkel in huishoudfilm en zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter en bebloem een taartvorm (24 cm diameter). Rol het deeg uit om een schijf te vormen van 28 cm diameter. Leg in de vorm.
Klop in een kom de eieren met de room, oregano, tijm, peper en Emmentaler AOP. Zet opzij.
Leg de plakjes raclette van Valais AOP op de bodem van de taart en giet er het eiermengsel over. Bestrooi met Sbrinz AOP en verdeel de salami, pijnboompitten en kerstomaten erover. Bak de taart 45 minuten in de oven.