Taart met 3 Zwitserse kazen en kerstomaten

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Deeg

  • 150 g bloem + 1 kl (voor de vorm)
  • 1 ei
  • 35 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 100 g koude boter + 1 kl (voor de vorm)
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • ½ kl oregano
  • ½ kl tijm
  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 100 g raclette van Valais AOP, in plakjes
  • 75 g salami, in blokjes
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 600 g kerstomaten
  • 35 g Sbrinz AOP, geraspt
  • Peper en zout

Voorbereiding

Deeg

  1. Doe 75 g bloem, een snuifje zout, peper, het ei en de Sbrinz AOP in een kom. Rasp de koude boter erbij. Kneed snel alles tot een glad deeg. Wikkel in huishoudfilm en zet 30 minuten in de koelkast.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter en bebloem een taartvorm (24 cm diameter). Rol het deeg uit om een schijf te vormen van 28 cm diameter. Leg in de vorm.
  2. Klop in een kom de eieren met de room, oregano, tijm, peper en Emmentaler AOP. Zet opzij.
  3. Leg de plakjes raclette van Valais AOP op de bodem van de taart en giet er het eiermengsel over. Bestrooi met Sbrinz AOP en verdeel de salami, pijnboompitten en kerstomaten erover. Bak de taart 45 minuten in de oven.
Bon
Appétit