Zandkoekjes met tijm of rozemarijn en L'Étivaz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
75 min.
Cook/bake time 80 min.

Ingrediënten

Voor 30 zandkoekjes

  • 150 g L’Étivaz AOP
  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • Rozemarijn of tijm
  • Fleur de sel
  • Espelettepeper

Voorbereiding

  1. Meng in een kom met de vingers de bloem, de in blokjes gesneden boter, de geraspte L’Étivaz AOP, de gehakte rozemarijn (of tijm) en het ei tot een homogeen deeg.
  2. Vorm een worst van het deeg, dek af met vershoudfilm en leg ongeveer 45 minuten in de koelkast om hard te worden.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6/7). Meng de fleur de sel en espelettepeper, rol de deegworst erdoor en snijd in plakjes van ½ centimeter.
  4. Leg de plakjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet een kwartiertje in de oven.
  5. Heerlijk bij het aperitief.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept