Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Crumble met zomergroenten en kruimels Tilsiter
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 personen
100 g Tilsiter, geraspt
100 g boter
100 g volkorenmeel
50 g paneermeel
2 courgettes
1 aubergine
1 groene paprika
1 ui
Enkele kerstomaten
1 knoflookteentje
3 cl olijfolie
30 g pijnboompitten
Fijn zout en peper van de molen
Voorbereiding
Maak je konfijt van zomergroenten klaar. Was, schil en snijd de courgettes, aubergine, groene paprika en ui in kleine blokjes. Bak de groenten één voor één in een grote kookpan met hete olijfolie. Laat ze langzaam tot moes koken op een zacht vuurtje. Voeg op het einde de in tweeën gesneden kerstomaten en de vooraf in de oven geroosterde pijnboompitten toe. Kruid met fijn zout en peper van de molen.
Maak intussen de crumble klaar in een kom: meng met je vingertoppen de zacht geworden boter met het volkorenmeel, het paneermeel en de geraspte Tilsiter. Smeer een dikke laag groentekonfijt uit in een gratineerschotel en bestrooi met stukjes crumble. Verwarm de oven voor op 220°C en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Wanneer de schotel mooi gebakken is, serveer je deze heel heet met een frisse groene salade toebereid met walnotenolie.