Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Waldorfsalade met Emmentaler AOP, yoghurtsaus met kerrie
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
15
min.
Delen
Delen
Cook/bake time15 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Yoghurtsaus met kerrie
1 potje roeryoghurt (125 g)
1½ tl kerriepoeder
1 tl ahornsiroop
2 groene appels, in dunne schijven
2 rode appels, in dunne schijven
Sap van 1 citroen
12 plakken Emmentaler AOP
4 el walnoten, fijngehakt
4 el rozijnen, fijngehakt
Enkele blaadjes radicchio salade
4 ministronken witloof, alleen de blaadjes
Zout, peper
Voorbereiding
Yoghurtsaus met kerrie
Meng in een kom de yoghurt, de kerrie en de ahornsiroop. Voeg zout en peper toe. Zet koel.
Meng in een kom de schijven appel met het citroensap opdat ze niet verkleuren. Steek met een uitsteekring schijven uit de plakken Emmentaler AOP ter grootte van de appelschijven. Zet apart.
Plaats op elk bord afwisselend een schijf groene appel, een schijf rode appel, een plakje kaas. Bestrooi met de walnoten en de rozijnen. Sluit vervolgens af met een blaadje sla en enkele blaadjes witloof. Herhaal deze handeling 3 keer op elk bord.