Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Chiffonnade van pannenkoeken met fijne kruiden, asperges, Emmentaler AOP en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60
min.
Delen
Delen
Cook/bake time60 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
1 kleine bussel jonge asperges
100 g Gruyère AOP
100 g Emmentaler AOP
1/2 beker room
60 g boter
Peper
Voor de pannenkoeken:
3 eieren
200 g bloem
1/2 l melk
1 bosje gemengde fijne kruiden (peterselie, basilicum, tijm en een beetje munt)
Boter
Zout
Voorbereiding
Bereid het pannenkoekenbeslag enkele uren van tevoren. Meng met een garde de melk, de gezeefde bloem, de eieren en een snuifje zout tot een soepel en homogeen deeg. Laat minstens twee uur rusten in de koelkast.
Rasp de Gruyère AOP en de Emmentaler AOP in een kookpan. Smelt in een steelpan 30 g boter op een zacht vuur en voeg er de room aan toe. Meng goed en giet over de kaas. Laat een uur rusten op kamertemperatuur.
Schil de asperges, was ze en stoom ze ongeveer 8 minuten. Was de fijne kruiden en hak er ongeveer 3 eetlepels van. Haal het pannenkoekenbeslag uit de koelkast. Voeg er de fijne kruiden aan toe en meng goed met de garde.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag met een diameter van 18 cm. Smeer ze in met een beetje vloeibare boter. Haal ze van het vuur en giet er voldoende beslag in om de bodem te bedekken.
Draai met de pan, zodat het deeg zich gelijkmatig kan verdelen. Zet de pan terug op het vuur en laat bakken tot de randen loskomen. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak hem aan de andere kant. Bak op deze manier 12 pannenkoeken. Hou de gebakken pannenkoeken warm. Maak na elke pannenkoek de pan even schoon en smeer ze opnieuw in met boter.
Laat de kaas en room al roerend enkele minuten smelten op een zacht vuurtje. Sauteer ondertussen de in stukjes gesneden asperges kort in 30 g boter. Kruid met peper en zout.
Stapel nu de pannenkoeken op en snijd ze in ongelijke stukken. Doe ze mee in de pan met de asperges en overgiet met de kaassaus. Serveer onmiddellijk.