Minisandwiches met Sbrinz AOP en tomatenchutney

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 3 minisandwiches

Chutney

  • 400 g tomaten (bv. Green zebra)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 koffielepel zout
  • 1 eetlepel paprika
  • 2 eetlepels suiker
  • 15 g verse gember
  • 15 cl appelazijn
  • 125 g Sbrinz AOP in stukjes
  • 6 sneetjes granenbrood (toastbrood)
  • 80 g kiemgroenten

Voorbereiding

Chutney

  1. Snijd de ui in julienne en de tomaten in kleine blokjes en hak de verse gember.
  2. Fruit de ui in een beetje olie in een kookpan.
  3. Voeg de tomaten, gember, azijn, suiker en paprika toe.
  4. Laat konfijten en roer regelmatig. Bewaar in de koelkast.
  1. Snijd het brood in rechthoekige en gelijkmatige sneetjes.
  2. Besmeer één op de twee sneetjes rijkelijk met chutney.
  3. Voeg wat kiemgroenten toe.
  4. Leg de stukjes Sbrinz AOP op de chutney.
  5. Dek af met een tweede sneetje brood.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept